Opinie

Zobacz te opinie na trojmiasto.pl

Przedszkole “Przymierze z dzieckiem”

Moja córka uczęszczała do przedszkola “Przymierze z dzieckiem” przez dwa lata. Główne atuty przedszkola to przede wszystkim profesjonalnie przygotowana i sympatyczna kadra pedagogiczna, małe kameralne grupy oraz bogata oferta zajęć, w tym: plastycznych, muzycznych, tanecznych, teatralnych oraz logopedycznych i z języka angielskiego z native speek’erem. Moja córka, jak również inne dzieci uwielbiała chodzić do przedszkola. Przedszkole jest zadbane, czyste i schludne. GORĄCO POLECAM!!!

3 września 2015 o 13:50

Joanna


Najlepiej wydane pieniądze w życiu:-)

Fantastyczne miejsce, cudowne Panie! Córka uczęszczała do Przymierza przez 3 lata i zawsze byłam spokojna, że świetnie się bawi, a każda godzina tam spędzona jest dla niej wielką korzyścią. Praca włożona przez Panie niesamowicie procentuje w szkole (właśnie kończymy pierwszy rok), dziecko nie tylko posiadło wiele umiejętności, ale po prostu jest kulturalne, “dobrze wychowane” i otwarte na świat. Panie wykonały za mnie mnóstwo pracy, z którą nie wiem czy poradziłabym sobie tak doskonale, za co jestem im niezmiernie wdzięczna!
Drodzy Rodzice, fakt, że za niemałe pieniądze, ale dostajecie Państwo Wielki Spokój! 🙂

18 czerwca 2015 o 00:46

mama Magda


Polecam

Synek spędził w „Przymierzu z dzieckiem” prawie 3 lata. To już ostatnie jego miesiące w tym przedszkolu i naprawdę żal będzie się rozstawać. „Przymierze” to miejsce spokojne, bezpieczne a jednocześnie rozwijające potencjał dziecka. Duże znaczenie miał dla nas fakt, że syn chętnie chodził do przedszkola i wręcz tęsknił za Paniami, bo dłuższych przerwach. Dziękujemy wszystkim Paniom za cierpliwość i mądrość niezbędną przy opiece i nauczaniu naszego indywidualisty :-).

6 marca 2015 o 10:25

Mama Szymona


Opinia

MATP było trzecią placówką, do której zapisaliśmy Adama w związku z częstymi przeprowadzkami. Kameralne przedszkole, świetnie przygotowana kadra sprawiły, że Adam od pierwszych dni czuł się bardzo bezpiecznie. Dziecko, jego rozwój i emocje są najważniejsze w pracy wszystkich Pań. Dodatkowo z rodziców zostaje ściągnięty ciężar przygotowania dziecka do rozmów “kwalifikacyjnych” do szkół prywatnych. Panie z dużym zaangażowaniem, cierpilowością oraz sukcesami pracują z dziećmi. Wszystkie zajęcia dodatkowe odbywają się w ramach czesnego, j. angielski prowadzony jest codziennie m.in. z native speaker, co pozwoliło zrezygnować nam z dodatkowgo kursu j.ang. MATP to z całą pewnością najlepsza placówka, do której zapisaliśmy naszego syna i na długo zostanie w naszej pamięci. Bardzo dziękujemy za uśmiech, radość naszego syna oraz za nasz spokój i poczucie, że nasze dziecko było zawsze w bezpiecznym i przyjaznym środowisku.

14 kwietnia 2014 o 09:48

Mama Adasia


Opinia

Miła, domowa atmosfera – świetny kontakt nauczycieli zarówno z dziećmi jak i rodzicami. Sympatyczne i cierpliwe Panie Wychowawczynie, które z dużym wyczuciem i troską podchodzą do
podopiecznych, co pozwala w miarę bezboleśnie przebrnąć przez okres adaptacji.
Wiele różnorodnych zajęć, m.in. rytmika, karate, zajecia plastyczne, codziennie język angielski. Przedszkole dobrze wyposazone z ladnym zadbanym ogrodem i placem zabaw.Smaczne i urozmaicone posiłki.

Bez obaw pozostawiamy nasze dziecko pod fachowa opieka.
Polecamy.

28 lutego 2014 o 23:39

Rodzice


Super Przedszkole, polecam.

Rewelacyjne Przedszkole dla wymagających, wyjątkowych i wszystkich dzieci. Nie wyobrażam sobie jako Matka aby moje dziecko uczęszczało w inne miejsce niż Przymierze z Dzieckiem. W tym miejscu dzieci czują się naprawdę dobrze zaopiekowane, szczęśliwe i pewne siebie. Kontakt edukacyjno-emocjonalny dzieci z Kadrą Przedszkolną zasługuje na bardzo dużą pochwałę. Godna podziwu jest też pasja z jaką realizowany jest codzienny rozwój dzieci. Komfortowy i jednocześnie intymny kontakt z rodzicami jest dla mnie dużą zaletą, to sprawia że czuję się bezpiecznie bo wiem że moje dziecko jest w “bardzo dobrych rękach”. Naprawdę polecam.

20 lutego 2014 o 11:46

Jolka


4 cudowne lata………..

NADCHODZI MOMENT POZEGNANIA….:-( po 4 cudownych latach w Przymierzu z Dzieckiem moja starsza corka – Gabrysia, uczeszczajaca do tej placowki od pierwszych godzin jej istnienia, konczy za tydzien czas przedszkolnej edukacji. I choc jestem przekonana o tym, ze jest doskonale przygotowana przez wychowawcow do “wejscia” w inny, szkolny, dojrzalszy swiat to jednak pojawiaja sie obawy…… Czy szkole pokocha rownie bardzo jak przedszkole do ktorego poszla majac niespelna 2 lata, a ktore pokochala od “pierwszego wejrzenia”….?????? Czy wychowawcy beda oddani kazdemu dziecku, pomyslowi, radosni, kreatywni i pelni pasji rownie jak w Przymierzu z Dzieckiem……??????? Tego nie wie nestety zadne z rodzicow dzieci opuszczajacych za tydzien to CUDOWNE PRZEDSZKOLE. Mozemy miec jedynie nadzieje, ze dobrze wybralismy placowki dalszej edukacji naszych Skarbow. Jestesmy natomiast pewni, ze czas spedzony w przedszkolu byl dla nich wspanialym doswiadczeniem bedacym procentowac przez cale zycie. Ceny – choc wysokie – warte tego, by odczuwac spokoj i radosc, ze dziecko jest w dobrych rekach i by kazdego dnia obserwowac efekty wspanialej pracy wychowawcow.

20 czerwca 2013 o 11:23

Ewa


Z serca polecam

Szanowni Państwo,

Bardzo gorąco polecam przedszkole z którego z przykrością moja córa w tym roku wyrasta. Jestem przeszczęśliwy że „los” postawił na mojej drodze stawania się godnym ojcem mego skarbu właśnie to PRZYMIERZE Z DZIECKIEM. Właśnie tych wychowawców, dla których proces wychowania w takich wartościach jest najważniejszy . Piszę tą opinie nie kryjąc  zadowolenia z faktu,  że ten okres w życiu mojego dziecka został wsparty profesjonalnym spojrzeniem przez serce. Zachęcam każdego z rodziców dokonujących wyboru który przyznam dla mnie nie należał do łatwych, do nie dawania wiary w to co  się wypisuje  w sieci i  zdobędzie się na trud sprawdzenia samemu, odwiedzając tą placówkę. Tyle to chyba nie wielkie poświecenie za tak wielkie wsparcie jakie możecie otrzymać w procesie wychowawczym jeśli zdecydujecie się na Przymierze z Dzieckiem.

Przy okazji dziękuje Pani Dyrektor za bezkompromisowy rozwój przedszkola z zachowaniem wartości utrzymujących dziecko w centrum uwagi. Dzięki czemu moje dziecko jest tak wszechstronnie rozwinięte  a co najważniejsze bardzo kreatywne i radosne. Wielkie dzięki i polecam serdecznie. Koniecznie sprawdźcie sami nie dawajcie wiary opinii.

30 kwietnia 2013 o 16:41

Ojciec Martnki


Potwierdzam!

Widzę że znalazł się ktoś odważny. Potwierdzam opinię, że co roku zmienia się kadra – coś musi być nie tak. Po drugie, przedszkole jest bardzo drogie. Płacąc tyle pieniędzy spodziewałam się czegoś lepszego. Moja córka od tego roku nie uczęszcza już do tego przedszkola, zresztą i tak bym ją wypisała. Za takie pieniądze można znaleźć lepsze przedszkole.

23 września 2012 o 20:53

Mama dziecka

Zdumienie

Czytając opinię Pani, otwieram szeroko oczy bowiem nie znajduję w niej niczego co można by nazwać oceną merytoryczną.Widzę natomiast wielką niechęć! Pani opinia nie pomogłaby mi podjąć decyzję czy posłać dziecko do tego przedszkola. Płacę więc wymagam, nie jest dla mnie argumentem,bo uważam,że najpierw rozsądny człowiek dokonuje analizy merytorycznej przedszkola,ocenia personel,atmosferę panującą, a potem kiedy analiza jest pozytywna, decyduje czy go stać na czesne.
Mam nadzieję,że dokonała Pani takiego świadomego wyboru.
Argument o zwalnianych pracownikach,raczej cieszy mnie, bo przedszkole to nie miejsce na dawanie, widocznie mniej przydatnym pracownikom, tzw.drugiej szansy. Zbyt duża odpowiedzialność leży na barkach prowadzącego i troska ,przede wszystkim o dobro dziecka.
Do tego przedszkola uczęszcza mój wnuk.Trafił tam gdy miał niespełna 3 latka.Jest świetnie przygotowanym do zerówki chłopcem,który chodzi chętnie i tęskni za przedszkolem,kiedy są wakacje. Kategorycznie zaprzeczam Pani insynuacjom.Zaangażowanie personelu, na czele z Dyrektorem uważam za WZORCOWE!!!!!

 28 marca 2013 o 12:13

grandmama

 

Potwierdzam,Pani ktòra tak krytykuje to przedszkole chyba jest jedyna z takim zdaniem o tym przedszkolu.Jestem ojcem,skrupulatnym,długo sięzastanawiam zanim coś zdrobię,sprawdzam. Córka od dwóch lat w tym przedszkolu,zapewniam! !Zcałąodpowiedzialnością,to najlepsze,najbardziej kompetentne i bezpieczne przedszkole w Trójmieście,europejska jakość!!!!Pełna profeska!!!!

31 marca 2013 o 01:10

tata

Winszuje…

Czytam i nie dowierzam! Jako ojciec dziecka uczęszczającego do tego przedszkola prawie od początku jego istnienia ubolewam, że nie mieliśmy przyjemności się poznać? Takie epizody, o których się dowiaduje z Pani opinii to chyba mają miejsca w każdej rozwijającej się placówce. Gdyby Dyrekcja nie wprowadzałaby zmian kategorii, o których się tu wspomina, to prawdę rzecz ujmując bym był zaniepokojony. Być może i pokusiłbym się o interpretacje, że proces współkształtowania mojego dziecka uzupełniam Ludźmi mającymi zamknięty umysł, którzy nigdy nie wkroczyli na drogę poznania, nie dotarli do poziomów świadomości pozwalających z pokorom przepracować zranień swojego ego? Podążając za procesem dziecka w poszukiwaniu najefektywniejszego modelu działania całej organizacji i stale utrzymując wartości dziecka w centrum, nie rodzica, czy wychowawcy, wręcz cieszy mnie taka konsekwencja i brak zgody na kompromis. Cóż niektórzy mają w zwyczaju wtargnąć na drogę i myśleć ze wszyscy postępują tak jak oni. Autorytety kolokwialnie mają w zwyczaju nazywać to mierzeniem Innych swoją miarą, Zatem starając się być daleko od oceny, co emocjonalnie reagując na taką wypowiedz jest dość proste, bardziej chylę się ku współczuciu o dziwo. Pozostaję tylko zapytać w afekcie, czy to nie Ja to pisałam, tylko ktoś zgoła jeszcze nieodkryty we mnie? Większą rangom dla mnie raczej byłoby gdyby ta opinia niosła informacje, jakie przedszkole przypasował do Pani siatki rzeczywistości, które ostatecznie do Pani pasuje? To byłoby wartościowe dla mnie i podejrzewam dla innych czytających również, mógłby poszerzyć swój pogląd na to, jakie placówki stawiają, na jakie wartości. Z góry przepraszam z swój nie pretensjonalny ton swojej wypowiedzi, który w swej intencji miał na celu wywołania u czytelnika refleksji, co do procesu podejmowania jakichś konkretnych decyzji bez weryfikowania rzeczywistości. Polecam serdecznie takie właśnie podejście, w końcu gra tu idzie o to abym to ja, co dla mnie, rodzica najwygodniejsze, raczej, co dla mojego dziecka najwłaściwsze. Zatem czy nie zasługują One na to aby odpowiedzieć sobie na tak stawiane pytanie. Z kim warto dla nich zawrzeć przymierze, aby były w życiu przynajmniej szczęśliwsze niż my. Dziękuję.

Minusem przedszkola Przymierze z Dzieckiem jest fakt braku miejsc postojowych przy samym budynku, ale tyle to ja już poświęcę spaceru nie dla dobra dziecka tylko dla dobra swojego ciała i ducha. Pozdrawiam i życzę wytrwałości wszystkim Rodzicom w wychowywaniu i Dyrekcji PzD w ich godnym wspieraniu. Odchodząc z dzieckiem do szkoły pozostaje w nadziei ze każdy ośrodek kształcenia, do jakiego trafi przemówi do niego przez Serce tak jak miało to miejsce w tym przedszkolu. Polecam.

 
6 kwietnia 2013 o 15:10
kocchający Ojciec Pięciolatki

Mama – opinia

Jako pedagog z dziesięcioletnim stażem w polsce oraz za granicą wiedziałam ze bardzo trudno będzie mi zaakceptować miejsce w którym będę zostawiała swoje własne dziecko. I pierwsza próba była nieudana. Córka panicznie bała sie nowego miejsca , a panie nie potrafiły jej do siebie przekonać. I co ja na to … Pedagog… Nie mogłam patrzeć na nocne mary dziecka, płacz przy odprowadzaniu i ten smutek w oczach , rodzicielska strona wygrała ten pojedynek a dziecko zostało już w domu. Pogodziłam się z myślą ze córka będzie w domu aż do momentu pójścia do szkoły. Jednak niedługo potem zdecydowałam sie spróbować ponownie tym razem w miejscu , o którym myślałam już za pierwszym razem, Przymierzu z Dzieckiem. Pierwszego dnia córka obchodziła swoje urodziny, jakże szczęśliwa była mama kiedy panie przedszkolanki wraz ze swoimi podopiecznymi przyjęli córkę jak jedna z nich. Panie wraz z panią dyrektor na czele zawsze merytorycznie przygotowane, uśmiechnięte nawet po całym dniu pracy, mile odpowiadają na każde zadane pytanie. Działają według jasnych i klarownych zasad przedstawionych w programie przedszkola. Największym przekonaniem o dobrze podjętej decyzji jest to, że dziecko nigdy nie może [opinia urwana]

11 kwietnia 2013 o 21:15

Mama


Wyjątkowe przedszkole

Moja 5 – letnia córeczka uczęszcza do “Twórczej Akademii” już 3 lata. Jestem szczęśliwa widząc jak pięknie się rozwija i czuje bezpiecznie w tym przedszkolu, otoczona wspaniałymi paniami oddającymi swe serce i wiedzę wszystkim dzieciom. Uważam że Pani Dyrektor udało się stworzyć wyjątkowe miejsce, w którym dzieci są szczęsliwe, czują się jak w domu oraz rozwijają się każde indywidualnie pod troskliwym okiem wspaniale wykwalifikowanych pań. Córeczka chodzi do przedszkola z wielką chęcią i pragnie w nim przebywać jak najdłużej. Z radością opowiada o tym co działo się w przedszkolu, dzieli się wrażeniami z wycieczki do teatru, wyśpiewuje coraz to nowe piosenki po angielsku i dumnie przynosi do domu prace wykonane podczas zajęć artterapii. Dziękuję Pani Dyrektor i wszystkim paniom za tworzenie tak cudownego miejsca i rodzinnej atmosfery, dzięki której rodzice mogą być pewni że ich pociecha jest bezpieczna, uśmiechnięta i rozwija sie emocjonalnie oraz umysłowo przygotowując sie do zerówki a potem szkoły. Szczerze polecam to przedszkole. Jestem spokojna o rozwój mojego dziecka w tak ważnym okresie życia.

9 kwietnia 2013 o 15:44

Mama Liwii


Wyjątkowe przedszkole

Oczywiście doskonała organizacja czasu, podejście do dzieci i setki innych spraw na które my rodzice zwracamy uwagę ale co najważniejsze – córeczka każdego dnia idzie z ogromną ochotą i radością do “swojego” przedszkola i Pań 🙂 Cudowna atmosfera która jest zasługą całego pracującego tam zespołu.
Pozdrawiam 🙂

5 kwietnia 2011 o 16:09

Mama


niespotykane przedszkole

Kocham to przedszkole!!!BEZWZGLĘDNIE NAJLEPSZE NA RYNKU!!!
Czuję się SERCE,CIEPŁO I WIELKI PROFESJONALIZM!Sprawdziliśmy wiele ofert,ale to jest bezkonkurencyjne i nie pomyliliśmy się!Mały nie chce wracać do domu,a i nam,jak przychodzimy po niego,nie chcę się z tamtąd wychodzić.CUDOWNE MIEJSCE!!!!!!CHYLIMY GŁOWĘ PRZED P.DYREKTOR,NIEZWYKLE DOBRA I CIEPŁA OSOBA,MAGICZNA I MAGICZNE MIEJSCE!!!GORĄCO POLECAMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ANETA

18 kwietnia 2010 o 23:18


Cudowne przedszkole

Mój 2,4 letni synek jest zachwycony tym przedszkolem od naszej pierwszej w nim wizyty.
Codziennie rano z zadowoleniem szykuje się do przedszkola i bez problemów w nim zostaje, a chyba nie ma nic ważniejszego dla rodzica niż to, że jego dziecko jest w miejscu i wśród ludzi których tak bardzo lubi.
Tak naprawdę nie planowałam oddać synka do przedszkola szybciej niż 3-4 latka, zmusiła mnie do tego sytuacja z nianią.
W tej chwili wiem jak okropnie się myliłam- nie ma nic lepszego jak
przedszkole, ale pod warunkiem, że jest to przedszkole gdzie opiekę sprawują tak fantastyczne osoby, które mają odpowiednie podejście do dzieci oraz posiadają ogromną wiedzę w prawidłowym ich rozwoju.

Minęły dopiero dwa miesiące, a mój synek stał się taki samodzielny, jest bardzo radosny i zna już tyle piosenek po polsku i angielsku.

Serdecznie dziękuję za wspaniałą opiekę i pracę z moim synkiem.

6 kwietnia 2010 o 13:44

zadowolona mama Konrada


CUDOWNE MIEJSCE TWORZONE PRZEZ LUDZI Z PASJĄ:)

Mój 3,5letni obecnie synek chodzi do tego przedszkola od samego początku czyli od września 2009r. Jest to wspaniałe miejsce, które tworzą osoby z cudownym podejściem do dzieci, (mój syn w innym przedszkolu, jako 2-latek uważany był za dziecko wręcz agresywne). Tworzone jest przez osobowy z wielką pasją do dzieci, które oprócz tego posiadają wiedzę i ogromne doświadczenie w wychowywaniu i prawidłowym rozwoju dzieci przedszkolnych i żłobkowych (Pani Iwonko, Pani Kasiu, Pani Magdo dziękuję za tą ciężką pracę, którą wkładacie pracując z moim dzieckiem pomagając jednocześnie nam rodzicom wychować naszego synka na cudownego i wartościowego człowieka w przyszłości:) Wielkie ukłony dla Pani dyrektor i jednocześnie właścicielki przedszkola za upór w dążeniu do celu, bez której takie cudowne miejsce nie powstałoby. Serdecznie dziękuję:)

23 lutego 2010 o 14:33

Mama żywego sreberka Mateuszka:)


REWELACYJNE PRZEDSZKOLE!!!!!!!!

Od dawna szukałam dla mojej córeczki (3 latka) takiego miejsca. Wchodząc pierwszy raz do tego przedszkola byłam bardzo Nieufna (trochę już pozwiedzałam różnych placówek i żadna nie spełniała moich wymagań). Moja córeczka nie chciała słyszeć o przedszkolu (z poprzedniego przedszkola wyniosła złe wspomnienia). Postanowiłam jednak spróbować.
W tej chwili moje dziecko chodzi do przedszkola 2 miesiąc, zostaje 6 godz. I nie chce wychodzić. Wieczorem przed zaśnięciem pyta się – czy jutro idziemy do przedszkola. Dla mnie najlepszą rekomendacją jest uśmiechnięte, radosne, szczęśliwe dziecko!!!!!!.
Wszystko w tym przedszkolu jest rewelacyjne, zaczynając od Wspaniałych Pań, super wyposażonego obiektu, bardzo czystego, nowiutkiego, poprzez wspaniałe zajęcia edukacyjne i dodatkowe.
POLECAM WSZYSTKIM TO MIEJSCE. Gorąco Dziękuję Wszystkim Paniom za stworzenie takiej wspaniałej atmosfery i za zajęcie się moją córeczką:-))) Szczególne podziękowania dla Pani Dyrektor – która widać, że podchodzi do sprawy z SERCEM, a nie portfelem (co niestety zdarza się dość często: większość placówek ma przynosić dochód a dzieci tam nie są najważniejsze).

21 października 2009 o 12:53

Agnieszka Bereźnicka


Nowe SUPER przedszkole

Moje dziecko jest prawie dwulatkiem i po dużych przejściach zdrowotnych więc w tym roku razem z mężem w ogólę nie planowaliśmy żadnego przedszkola, ale… po wejściu do budynku oraz rozmowie z właścicielką po prostu zakochalismy się w tym miejscu. Znajduje się ono w kompletnie odnowionej willi na Kamiennej Górze. Jest świetnie wyposażone w różne pomoce w tym montessoriańskie-moje dziecko je uwielbia. Ze względu na jego historię zdrowotną na początku bałam się, czy panie opiekunki poradzą sobie z nim i muszę powiedzieć, że pierwszy miesiąc był dosyć trudny..poczym nagle moje dziecko wchodzi do przedszkola.. robi mi papa i znika razem z pania. Kiedy po nie wracam to już nie chce iść do dmu… i tak za każdym razem. Podobnie jest z pozostałymi dziećmi. To co cenię w tym miejscu to niesamowita otwartość personelu na indywidualne potrzeby każdego dziecka i taka determinacja by dziecko poczuło się jak w domu. POLECAM

7 października 2009 o 19:27

Aga


 

Zobacz te opinie na trojmiasto.pl